Nagyvad vadászat | Nem vadászati programok

 

DeerForest élmény

A kaszói erdő és a környék családtagjaiknak, vagy a természet szerelmeseinek is sok rendkívül színes és élvezetes programot kínál. Legyen szó kirándulásról, gombászásról, különböző gyerekeknek való szabadidős programokról, vagy épp fogatozásról a csodás kaszói erdőben, az idelátogató vendégekre garantáltan aktív és élményekkel teli pihenés vár.

quad2

Quadozás:

Kiváló program a környék bejárása a ház saját profi quadjával, egy 750cc-s Yamaha Grizzlyvel. Az erős, nagy teljesítményű jármű számára nincs leküzdhetetlen akadály, a környező erdős, mezős területek könnyen bejárhatók vele, egy izgalmas kirándulás alkalmával. A járművet akár gyerekek is használhatják, 14 éves kortól egyedül is.

kirandulas

Kirándulás és aktív tevékenységek:

A környék rengeteg kirándulási, és sportolási lehetőséget rejt, melyhez több területen biztosítunk használati eszközöket. A somogyi erdők rendkívül gazdag erdei gombapopulációval bírnak, a legnemesebb, legfinomabb gombák –mint a Tinórú-, vagy a Vargányagombafélék- találhatóak szép számmal. Így akár egy sétával, akár egy Nordic Walkinggal egybekötött erdei túrázás könnyen izgalmas „gombavadászatba” fordulhat.
Akik nem elégednek meg a sétával, azok kerékpáron is körüljárhatják a páratlan szépségű erdeinket, de az európai szinten is egyedülálló Kaszói tanösvény, -ahol a lombok felett, 16 méter magasan figyelhetjük meg az erdei életet-, a közeli Baláta tó mesés és páratlan élővilága, vagy az erdei kisvasút, mellyel bejárható a környék- is mind tartalmas és az egész család számára izgalmas programot kínál.
Kaszó, vagy Kaszópuszta az erdő közepén fekszik, ennél csendesebb, nyugalmasabb hely kevés van, a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó terület ráadásul védett is, a Baláta-tó – amely jelenleg a vasút végállomása – természetvédelmi terület. Sőt, a vonattal olyan területen haladhatunk át, amely engedély nélkül nem is látogatható.
A Baláta-tó Somogy megye kiemelkedő természeti értéke, nemzetközi jelentőségű vízi élőhely és madárrezervátum. A lefolyástalan tóban húsevő növény is él, a szintén védett, ritka hínárféle aldrovanda. De a fauna is gazdag: jégmadár, pettyes gőte és fekete gólya is sokszor előfordul.

loveszet

Légpuskalövészet és íjászat:

A családtagok, gyerekek is élvezhetik a kikapcsolódást. A DeerForestnél lehetőség van légpuskás lövészetre, így akár a fiatalabb korosztály is belekóstólhat a fegyverforgatás élményébe, vagy egy 20lb-s csigás íjjal megtanulhatják az íjászat, a célbalövés alapjait.

simogato

Kisállatsimogató:

A Deerforest Residenciánktól mintegy 5 perc sétával elérhető vendégeink számára egy állatsimogató, ahol a gyerekek testközelből tudják az állatokat megfigyelni, simogatni, etetni így jobban megismerni, megszeretni a kedvenc állataikat.

Pickupozás:

A Deer Forest Residence olyan egyedülálló időtöltési, szórakozási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amely felejthetetlen élményt nyújt mind a kikapcsolódásra vágyóknak, mind az autós túrázók szerelmeseinek. Mindez nem más, mint a Pick Up túra Kaszó környéki erdőségben, szebbnél szebb helyeken.

Lombkorona Tanösvény:

A kaszói lombkorona tanösvényt 2017. májusában nyitották meg a Madarak és Fák napján. A 124 méter hosszú hídszerkezeten közel 10 m magasban sétálhatunk. Utunkat pihenőhelyek, játékok, függőhíd-elemek, interaktív táblák és “láthatatlan les” tarkítják, ahonnan vadakat figyelhetünk meg. A lombkorona tanösvény a Somogy megyei Kaszó központjától közel fél km-re található.

Cím

HU 7564
Kaszó, Kaszópuszta
Kaszói út 24/2

Telefon

Telefon1: +36309980998
Telefon2: +36309305744

Kapcsolat

info@deerforestresidence.com
www.deerforestresidence.com