Kirándulási Lehetőségek

A Deer Forest Residencia betekintést nyújt Belső-somogy megyébe és környékének látnivalóiba.

Zalakaros egy üdülőváros Zala megye délnyugati részén, Keszthely és Nagykanizsa között. Idegenforgalmát elsősorban a településen működő termálfürdőnek köszönheti.  A Gránit Gyógyfürdőben mindenki igénye és célja szerint választhat a csaknem 4 000 m2 vízfelületű medencék közül. A gyógyulni vágyók 32-36 C fokos gyógy- és termálvizes ülőmedencéket, a pihenni, regenerálódni óhajtók a termál medencéket, míg a sportolni és aktívan fürdőzni vágyók a sportmedencét, hullámfürdőt és a fedett élményfürdőt választhatják.
 
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum hazánkban a legnagyobbnak számító, látogatható bivalyállomány látható. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is megfigyelhetik. Téli időszakban a bivalyok az istállóban látogathatók meg.

Az egész évben nyitva tartó rezervátumon 800 méteres, kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fényképek és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg.
A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak, bivalyszalámi megvásárlására, illetve kávé, frissítők fogyasztására. Kutyát kérjik, csak pórázon vigyenek be, a tanösvényen haladva!

Nagykanizsa a Zalai-dombság területén fekszik, délebbi részei pedig a Zalaapáti-hát részét képezik. A megyei jogú város egykoron a magyar olajipar központja, régi kereskedőváros, jelentős közlekedési csomópont.Nagykanizsa és környéke történetének kutatása több mint százéves múltra tekint vissza. Rómer Flóris a magyar régészet egyik megalapítója múlt század végén az elsők között hívta fel a figyelmet a város történeti emlékeire.A Batthyány-kastély a város legrégebbi háza 1705-1712. között épült a kanizsai vár tégláiból, a kanizsaiak hercegi várként emlegették. Az épület funkciója többször változott, jelenleg a Thúry György Múzeum régészeti osztályának ad helyet. A kanizsai vár a török időkben fontos végvár volt, később azonban a bécsi haditanács leromboltatta. Emlékét a Várkapu-emlékmű őrzi, amely előtt a vár híres kapitányának, a törökverő Thury Györgynek mellszobra látható. A város legjelentősebb műemléke a Vasember-ház, mely nevét a rajta látható páncélos vitézről kapta, ez a vaskereskedés cégére volt.Az Eötvös-téren áll az egykori történelmi Magyarországra emlékeztető Nagy-Magyarország-emlékmű, melyet Trianoni emlékműnek is neveznek. A város a 17. hosszúsági körön fekszik: az ezt megörökítő különleges emlékmű talapzatán olvasható még azon városok nevei, melyek szintén ezen a délkörön fekszenek.

KŐSZIKLA-szurdok Népiesen „Kicikla” a környék egyedülálló vízmosása. A homokkő alapkőzetnek köszönhetően csapadékos időjárás esetén ritka jelenségben, a könnyező falban gyönyörködhetünk. A szurdok mikroklímája biztosítja olyan fajok életfeltételeit, amelyek nem jellemzőek a dombvidékre: májmoha, lónyelvű csodabogyó, madárfészek kosbor stb. A falu közelében található a rendkívül érdekes természeti képződmény, a Kőszikla-szurdok, valamint a kellemes pihenőhelyként számon tartott Árpád források. A Szikla-szurdok mély rejtekén kis patak, homokkő sziklák, kis vízesések, létrák és energiával teli elvarázsolt erdő. Igaz kicsit rövid, de varázslatos hely! A túra kiindulópontja az Arany János utca, innen indul a túraút a természeti látványosságokhoz. Innen a kanizsai tévétorony irányába kell haladni, át a színes virágos réten, az erdő felé. Egy kis séta után az út elkanyarodik, majd egy útelágazáshoz érünk. Balra a források, tovább egyenesen a szurdok található.