Big game hunting | Nonhunting programs

 

Nonhunting programmes

The Kaszó Forest and the surrounding area also offer a lot of fascinating and enjoyable programmes for family members or nature lovers, besides hunters. Whether it comes to hiking, mushroom picking, various leisure activities for children, or carriage driving in the beautiful Kaszó forest, the active and enjoyable holiday is guaranteed.

quad2

ATV driving:

It’s a great programme to wander around with our own pro ATV, a 750cc Yamaha Grizzly. For this powerful, high performance vehicle, there is no insuperable obstacle. On the course of an exciting excursion, the surrounding forested areas can easily be toured with it. The vehicle can also be used by a child, even alone from the age of 14.

kirandulas

Trips and activities:

The neighbourhood offers plenty of opportunities for excursions and sports activities, for which we provide equipment. The Somogy forests have an extremely rich forest mushroom population, the noblest, finest mushrooms – members of Bolataceae family – can be found in large numbers. Therefore, a simple forest walk or a Nordic Walking can turn into an exciting “mushroom hunting”.
For those who want more than just walking, there are opportunities to ride on our bicycles through our beautiful forests. Furthermore, the unique Kaszó Nature Trail – from where we can observe forest life above the foliage from 16 meters high, the fabulous and unusual wildlife of the nearby Baláta lake, or the forest railway – on which you can travel around the surrounding area – all provide quality and exciting programmes for the whole family.
Kaszó or Kaszópuszta lies in the middle of the forest; there are few places as quiet and calm as this. Also, the Danube-Drava National Park is under protection, while Lake Baláta, which is the destiantion of the railway, is a nature reserve. In fact, by train we can pass through an area that cannot be visited without permission.
Lake Baláta is an outstanding natural value of Somogy county, a water habitat and bird reserve of international importance. There is also a carnivorous plant in the pond, the protected aldrovanda which is a rare alga. The fauna is also rich: kingfishers, smooth newts and black storks often occur.

loveszet

Airgun and bow shooting:

Even family members and children can enjoy hunting without using a real weapon. At the Deer Forest, there is an opportunity for airsoft shooting, so the youths can get a taste of weapon shooting, or they can learn the basics of archery and target shooting with a 20” bow.

simogato

Petting zoo:

About 5 minutes’ walk from our hunting lodge, there is a petting zoo where children can watch, pet and feed their favourite animals.

Carriage driving:

An exciting programme and a great favourite of all our guests is driving in the own carriage of Deer Forest Residence. From spring to autumn the carriage runs in a traditional way, on wheels, while in the snowy winter the wonderful forest of Kaszó can be reached on sledges. Imagine walking through the forest in the beautiful snowfall, looking at the wildlife, drinking mulled wine or bio fruit juice, and admiring the wonders and opportunities given by the forest in a warm blanket.

Address

HU 7564
Kaszó, Kaszópuszta
Kaszói út 24/2

Phone

Telefon1: +36309980998
Telefon2: +36309305744

Contact

info@deerforestresidence.com
www.deerforestresidence.com

Nagyvad vadászat | Nem vadászati programok

 

Nem vadászati programok

A kaszói erdő és a környék nem csak a vadászoknak, hanem családtagjaiknak, vagy a természet szerelmeseinek is sok rendkívül színes és élvezetes programot kínál. Legyen szó kirándulásról, gombászásról, különböző gyerekeknek való szabadidős programokról, vagy épp fogatozásról a csodás kaszói erdőben, az idelátogató vendégekre garantáltan aktív és élményekkel teli pihenés vár.

quad2

Quadozás:

Kiváló program a környék bejárása a ház sajátprofi vadászquadjával, egy 750cc-s Yamaha Grizzlyvel. Az erős, nagy teljesítményű jármű számára nincs leküzdhetetlen akadály, a környező erdős, mezős területek könnyen bejárhatók vele, egy izgalmas kirándulás alkalmával. A járművet akár gyereke is használhatják, 14 éves kortól egyedül is.

kirandulas

Kirándulás és aktív tevékenységek:

A környék rengeteg kirándulási, és sportolási lehetőséget rejt, melyhez több területen biztosítunk használati eszközöket. A somogyi erdők rendkívül gazdag erdei gombapopulációval bírnak, a legnemesebb, legfinomabb gombák –mint a Tinórú-, vagy a Vargányagombafélék- találhatóak szép számmal. Így akár egy sétával, akár egy Nordic Walkinggal egybekötött erdei túrázás könnyen izgalmas „gombavadászatba” fordulhat.
Akik nem elégednek meg a sétával, azok kerékpáron is körüljárhatják a páratlan szépségű erdeinket, de az európai szinten is egyedülálló Kaszói tanösvény, -ahol a lombok felett, 16 méter magasan figyelhetjük meg az erdei életet-, a közeli Baláta tó mesés és páratlan élővilága, vagy az erdei kisvasút, mellyel bejárható a környék- is mind tartalmas és az egész család számára izgalmas programot kínál.
Kaszó, vagy Kaszópuszta az erdő közepén fekszik, ennél csendesebb, nyugalmasabb hely kevés van, a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó terület ráadásul védett is, a Baláta-tó – amely jelenleg a vasút végállomása – természetvédelmi terület. Sőt, a vonattal olyan területen haladhatunk át, amely engedély nélkül nem is látogatható.
A Baláta-tó Somogy megye kiemelkedő természeti értéke, nemzetközi jelentőségű vízi élőhely és madárrezervátum. A lefolyástalan tóban húsevő növény is él, a szintén védett, ritka hínárféle aldrovanda. De a fauna is gazdag: jégmadár, pettyes gőte és fekete gólya is sokszor előfordul.

loveszet

Légpuskalövészet és íjászat:

Akár a családtagok, gyerekek is élvezhetik a vadászatot, élesfegyver használata nélkül. A Deerforestnél lehetőség van légpuskás lövészetre, így akár a fiatalabb korosztály is belekóstólhat a fegyverforgatás élményébe, vagy egy 20lb-s csigás íjjal megtanulhatják az íjászat, a célbalövés alapjait.

simogato

Kisállatsimogató:

A Deerforest Residence vadászházunktól mintegy 5 perc sétával elérhető vendégeink számára egy álllatsimogató, ahol a gyerekek testközelből tudják az állatokat megfigyelni, simogatni, etetni így jobban megismerni, megszeretni a kedvenc állataikat.

Fogatozás:

Izgalmas program, és minden vendégünk nagy kedvence a Deerforest residence saját fogatjával való kocsikázás. A fogattal tavasztól őszig hagyományos, míg a havas időszakokban szántalpakkal járható be a csodás Kaszói erdőség. Képzelje el, hogy csodálatos hóesésben körbejárjuk az erdőt, megnézhetjük a vadakat és mindeközben forraltbort vagy bio gyümölcsteát kortyolva a takaró melege alatt csodálhatjuk meg az erdő adta csodákat és lehetőségeket.

Cím

HU 7564
Kaszó, Kaszópuszta
Kaszói út 24/2

Telefon

Telefon1: +36309980998
Telefon2: +36309305744

Kapcsolat

info@deerforestresidence.com
www.deerforestresidence.com